After this adventure, I wander around in a “loveless” no man’s land. I often hang out with Eva, the first person I rented a room to in 2006, while she was studying at the Art Academy. I always had a soft spot for her. Although we have gone out together a lot, we have never been more than friends. Recently, her relationship also ended and we regularly roam the city together. One evening, when we have a drink after an opening and everyone has gone home, we suddenly start kissing. It doesn’t go any further than that. I’m not sure why Eva does this, it looks like she’s floating in her own unreachable bubble. For me it was surely a real Kiss of Love.

Na dit avontuur dwaal ik een beetje rond in een soort “loveloos” niemandsland. Ik ga uit met Eva. Zij was de eerste persoon aan wie ik een kamer verhuurde in 2006, toen ze nog studeerde op de kunstacademie en al heel lang heb ik een zwak voor haar. Vaak zijn we er samen op uitgetrokken, maar meer dan vrienden zijn we nooit geworden. Haar relatie is ook uit dus we zwerven regelmatig samen door de stad. Op een avond, als we na een opening nog wat gaan drinken en iedereen al naar huis is, staan we opeens te zoenen. Daar blijft het bij. Ik weet niet goed waarom Eva dit doet, het lijkt of ze in een eigen onbereikbaar bubbeltje zweeft. Voor mij was het in ieder geval een echte Kiss of Love.

Nach diesem Abendteuer irre ich ein bisschen durch eine Art „loveloses“ Niemandsland. Ich gehe aus mit Eva. Sie war die erste Person, an die ich ein Zimmer vermietete in 2006, als sie noch an der Kunstakademie studierte und ich schon lange eine Schwäche für sie habe. Oft sind wir zusammen losgezogen, aber mehr als Freunde sind wir nie geworden. Ihre Beziehung ist auch vorbei, also ziehen wir regelmäßig zusammen um die Häuser. Eines Abends, als wir nach einer Eröffnung noch etwas trinken gehen und alle anderen schon nach Hause gegangen sind, küssen wir uns auf einmal. Dabei bleibt es. Ich weiß nicht genau, warum Eva das macht, es scheint als schwebe sie in einer eigenen unerreichbaren Blase. Für mich war es aber auf jeden Fall ein echter Kiss of Love.